startklara

Hej bloggen! 🙂

 

Bara en vecka kvar tills den första tävlingen nu, och vi är väldigt exalterade. Vi har intervjuat många av våra olika grupper och de har uppdaterat oss med förbättringarna och ändringarna som gjorts. Nelly och Elsa berättar hur det går för signalsystem grupp 1;

 

“Vi har utvecklat ett system där vi använder papper, både stående och liggande i tre olika höjder. Vi tar nytta av att vi har fyra olika kort med två olika färger och blandar kort och placeringar för att täcka alla bokstäver i alfabetet. Vi har även signaler för att kunna berätta att vi är klara. Ibland sker missförstånd mellan sändare och mottagare och vi har då en signal för “ignorera föregående”, och ett annat för “vi börjar om”.

 

Mottagarna använder sina två kort för att skicka meddelanden till sändare. Saker som vi signalerar till att förebygga missförstånd är till exempel: “Uppfattat” eller “nästa bokstav”, eftersom vi inte får prata med varandra. Om vi däremot inte förstår ordet så har vi signaler för: “Ta om” och “säkert?”. Detta hjälper oss att ta reda på om vi har läst av fel eller om sändare har gjort ett fel.

 

Vi har utvecklat systemet från att ha nummer för alla bokstäver och använda addition till att istället ha egna tecken för de vanliga bokstäverna och ha lättare addition för de mindre vanliga bokstäverna, för att få systemet så lätt som möjligt.”

 

Tusen tack till Nelly och Elsa för deras väl utförda beskrivning av arbetet i signalsystem grupp 1. Stay tuned för flera kommande intervjuer med våra andra grupper!

 

Mvh

 

8b[ra]

Lämna en kommentar